nieuws

Vier ton extra laadvermogen

bouwbreed Premium

De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft aan Koninklijke Nooteboom Trailers BV een ontheffing verleend voor zijn vier-assige semi-dieplader ASD – 40 – 22. Met deze ontheffing wordt het aanhangwagen-totaalgewicht met vier ton extra laadvermogen verhoogd naar 40 ton, hetgeen een nuttig laadvermogen oplevert van circa 32 ton.

Vooral voor het transport van middelgrote grondverzetmachines, die regelmatig moeten worden verplaatst is de ontheffing zeer nuttig, daar de kans tot overbelading hiermee niet onbelangrijk gereduceerd wordt. De ontheffing geldt alleen voor ondeelbare lading. Een container die geladen is met puin is bijvoorbeeld geen ondeelbare lading. Aan de ontheffingsverlening zijn een aantal spelregels verbonden die bij het Servicebureau van de Rijksdienst te Zoetermeer of bij Nooteboom te Wijchen opvraagbaar zijn.

Dankzij de ontheffing door de RDW kan de aanhangwagen van het type ASD-40-22 nu met een extra 4 ton beladen worden.

Reageer op dit artikel