nieuws

Van Dongen geen commissaris Batenburg

bouwbreed

Drs. J.B van Dongen RA wordt geen commissaris bij het beursfonds Batenburg. Van Dongen is in het dagelijks leven lid raad van bestuur van NBM-Amstelland, en is belast met het financieel reilen en zeilen van deze Haagse aannemer.

Installateur Batenburg was zeer geinteresseerd in de financiele kennis van Van Dongen. Maar er stak een adertje onder het gras. Een meerderheid van de aandeelhouders heeft een andere commissaris op het oog, namelijk Optimix-directeur P. Meyer Swantee. De klucht over wie tot de raad van commissarissen zou toetreden, dreigde te ontaarden in een zaak voor de Ondernemingskamer van de Amsterdamse rechtbank.

Van Dongen liet gisterenmiddag via zijn woordvoerder weten “dat in hij zich in het belang van Batenburg heeft teruggetrokken”. Hij gaat er vanuit dat ook Meyer Swantee zijn voorbeeld zal volgen.

NBM-Amstelland kent voor zijn bestuurders twee richtlijnen als het gaat om de verwerving van commissariaten. De belangen mogen niet tegenstrijdig zijn en het aantal commissariaten is gelimiteerd. Bij de beoordeling van dat laatste wordt gekeken hoe zwaar of licht het werk is.. J.B van Dongen: naar nieuwe kandidaat uitkijken.

Reageer op dit artikel