nieuws

Van der Valk-hotel krijgt geen strand op Curacao

bouwbreed

Het eilandsbestuur van Curacao weigert mee te werken aan de aanleg van een strand ten behoeve van het Plazahotel van het Van der Valk-concern. Dat kocht in 1988 het sterk verpauperde hotel, gelegen op het historische Waterfort in Willemstad, en restaureerde het complex vervolgens.

Het hotel ontbeert echter een strand. Gasten worden naar openbare sranden vervoerd. Bij de aankoop van het hotel werd overeengekomen dat het eilandsbestuur een kunstmatig strand zou aanleggen, mits dat technisch en financieel haalbaar zou zijn. De kosten werden geraamd op – 6,2 miljoen, waarvan het eilandsbestuur – 5 miljoen zou verstrekken. Maar het po gaat niet door. Aanleg van het strand zou technisch onverantwoord zijn; het zou binnen de kortste keren in het water verdwijnen als gevolg van de sterke stroming.

Het budget van – 5 miljoen zou nu aangewend worden voor het opknappen van de omgeving van het Plazahotel.

Reageer op dit artikel