nieuws

Transportbedrijf dient schadeclaim in bij schipper

bouwbreed Premium

Het in bouwmaterialen gespecialiseerde transportbedrijf Bronsema BV uit Stroobos dient een schadeclaim in bij de schipper van het Rotterdamse binnenvaartschip Seolto. De schipper botste afgelopen juli tegen de draaibrug over het Prinses Margrietkanaal bij Stroobos. De brug was daardoor drie weken buiten bedrijf.

Chauffeurs van Bronsema werden door de aanvaring gedwongen om een andere, langere route te nemen van en naar het bedrijf. Bronsema wil de daaraan verbonden extra kosten nu verhalen op de verzekeringsmaatschappij van de schipper.

Transport en Logistiek Nederland afdeling Noord fungeert in deze zaak als zaakbehartiger van Bronsema.

Volgens consulent G. van Staalduinen is hier sprake van een unieke schadeclaim. “Als de brug nu buiten gebruik was door onderhoudswerkzaamheden, dan werd het een ander verhaal. Dat valt onder bedrijfsrisico. Maar in dit geval hebben chauffeurs van Bronsema veertig uur, dus een volledige werkweek, extra moeten rijden om van en naar het bedrijf te ke komen.”

De claim bestaat uit de extra personeels- en benzinekosten die Bronsema heeft moeten maken. Het gaat om een bedrag van circa – 3000. Van Staalduinen: “Nee heb je en ja kun je krijgen. We proberen het gewoon.”

Oorzaak van de aanvaring was een storing aan boord van de Seolto. De schade aan de brug bedroeg ruim een ton. Het scheepvaartverkeer heeft ook de nodige last ondervonden van de herstelwerkzaamheden.

Reageer op dit artikel