nieuws

Strukton neemt in Belgie civiele aannemer over

bouwbreed

Strukton heeft in Belgie de civiele aannemer N.V. L.L. en N. de Meyer overgenomen. Het bedrijf uit Gent wordt de uitvalsbasis van de NS-bouwdochter bij de Zuiderburen.

Strukton pakt de groei voortvarend aan. Een van de kernactiviteiten van de nieuwe bestuurder, drs H.A.J. Drenth, is om het bedrijf goed te nestelen in Belgie en Duitsland. In beide landen is men inmiddels op bescheiden schaal actief. Men bouwt samen met de Belgische partner ABV aan een stuk van het HSL-traject bij Halle. Deze werkzaamheden worden ondergebracht bij de nieuwe dochter De Meyer. De overname van De Meyer, waar ruim 230 mensen werken, is voldaan in contanten. De nieuwe Belgische loot aan de Strukton-stam zal met terugwerkende kracht tot begin dit jaar in de cijfers worden meegenomen. De Meyer is volgens een woordvoerster winstgevend en zal dit jaar voor ongeveer – 80 miljoen aan de omzet bijdragen. De eerste zes maanden zijn volgens de NV Strukton naar verwachting positief verlopen. Overigens worden de utiliteitsbouwactiviteiten van De Meyer, die hoofdzakelijk bestaan uit poontwikkeling, de komende maanden uit het bedrijf gehaald. De achtergrond hiervan is dat De Meyer zich uitsluitend zal gaan richten op droge en natte betonbouw en kabelwerken.

Reageer op dit artikel