nieuws

Siemens levert Philips stoom en warm water

bouwbreed

Een consortium onder leiding van Siemens Nederland heeft de opdracht gekregen voor de bouw van een warmtekracht-centrale in Eindhoven.

De centrale die – 85 miljoen kost, gaat Philips van processtoom en warm water voor de verwarming voorzien.

De opdrachtgever is de NV PNEM Transport en Opwekking (Provinciale Noordbrabantse Elektriciteits Maatschappij) De turnkeylevering omvat een complete warmtekracht-centrale met een elektrisch vermogen van 50 Megawatt.

Het po wordt gerealiseerd door het consortium samen met de Koninklijke Maatschappij De Schelde en TSSI (Thomassen Stewart Stevenson International) BV te in Rheden.

De centrale, die in november 1995 in bedrijf wordt genomen gaat Philips van processtoom en warm water voorzien en de opgewekte elektriciteit wordt aan het net toegevoegd.

Bijzonder is voorts, dat de centrale op afstand wordt bediend. De besturing vindt plaats vanuit het regionale centrum van de PNEM, dat overigens wel aan de WK-centrale wordt gebouwd. Het voornoemde consortium bestaat uit de Nederlandse bedrijven De Schelde in Vlissingen, die de afgasketel, de werktuigkundige installaties en het civiele gedeelte verzorgt, TSSI die verantwoordelijk is voor de gasturbine en de generator en Siemens Nederland NV te Den Haag, die de stoomturbine en de elektronische apparatuur levert.

Reageer op dit artikel