nieuws

Scandinavie sterk op Nordbau Neumunster

bouwbreed

De Nordbau, de Noordduitse internationale Bouwbeurs, zal dit jaar in Neumunster voor de 39 ste maal worden gehouden. De beurs waarvoor 950 exposanten standruimte hebben gereserveerd, vindt plaats van 15 tot en met 21 september..

Van het totale expositieterrein van ca. 100000 m2 is ongeveer 45000 m2 open terrein. Het hallencomplex heeft een oppervlak van 20000 m2. De beursorganisatie verwacht rond de 100000 bezoekers, waarvan naast een groot aantal uit het eigen Noordduitse gebied een zeer belangrijk deel afkomstig is uit de Scandinavische landen.

Dat geldt ook voor de deelnemers uit die landen . Met name in hal 10 – de Scandinaviehal – zijn vele exposantengroepen uit Denemarken, Noorwegen en Zweden met hun bouwprodukten te vinden. De sterke deelname uit die landen bevestigt de grote betekenis van Sleeswijk-Holstein als verbinding naar de Scandinavische markt. Daarnaast zullen naar verwachting ook weer vele bezoekers uit andere westeuropese landen waaronder Nederland, de beurs aandoen. Een bijzonder thema op de beurs vormt het ecologisch bouwen, dat in hal 5 in het bijzonder gestalte wordt gegeven.

De automatisering is voornamelijk in hal 3 geconcentreerd onder de titel ‘Computer am Bau’ terwijl het centraal verbond van de Duitse bouwindustrie Bonn in samenwerking met enkele andere organisaties in hal 8 en hal 1 de creatieve en aspecten binnen de bouw belicht. Jonge kunstenaars uit verschillende geledingen zullen hier de bezoekers uitgebreid informeren over het creatieve en kunstzinninge handwerk binnen de bouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels