nieuws

Revisie Amercentrale uitgesteld in verband met warme weer

bouwbreed Premium

De Elektriciteits Produktie Maatschappij Zuid-Nederland (EPZ) heeft besloten de revisie van de kolengestookte warmte/krachtcentrale in Geertruidenberg uit te stellen. De EPZ geeft daarmee gevolg aan een verzoek van de SEP (de gezamenlijke elektriciteitsproducenten) om in verband met de warmte zoveel mogelijk vermogen in bedrijf te houden.

De SEP heeft in verband met de warmte problemen om voldoende elektriciteit te leveren. Het ingenomen koelwater is namelijk veel warmer dan anders, waardoor de maximale temperatuur van geloosd koelwater (30 graden) sneller bereikt wordt. Mocht een grote centrale als de genoemde eenheid 9 van de Amercentrale (600 MegaWatt) uitvallen dan zou dat betekenen dat de andere centrales extra zullen moeten leveren. Maar op dit moment is dat vrijwel onmogelijk.

De EPZ heeft daarom besloten de onderhoudsbeurt, die vijf tot zes weken zou duren, op te schuiven van half augustus tot eind september. Het gaat daarbij om de eerste revisie van de in 1993 in gebruik genomen produktie-eenheid.

Reageer op dit artikel