nieuws

pVervolg van pagina 1 Bouwfonds bezorgd over aanpak Zuidwest Den Haag

bouwbreed

Het gaat hierbij om de bouw van 76 eengezins koopwoningen en 40 huurappartementen. De prijzen van de koopwoningen varieren van – 190.000,- tot – 285.000,- . Volgens het Bouwfonds is dit po een goed voorbeeld van een integrale benadering. “Er is een doorstromingsplan gemaakt. Maar liefst 91 procent van de kopers liet een huurwoning achter waarvan het merendeel ook nog in Zuidwest. Daarnaast is er aandacht voor de openbare ruimte.”

Zo komt er naast de 76 woningen, waarvoor overigens Noordanus morgen wel de eerste paal slaat, een centrale voetgangerszone. Verder worden de omliggende straten heringericht en is er een groeiplan voor de woonomgeving inclusief trapveld gemaakt.

In de visie van Ruigrok ben je er namelijk niet met het alleen nieuw bouwen of opknappen van woningen. “Het moet een samenspel zijn”. Alleen door een integrale aanpak, dus door tegelijkertijd het vernieuwen van woningen, winkels, groen- en infrastructuur kan de wijk een nieuwe toekomst krijgen”.

Bouwfonds Woningbouw is overigens wel nog in de Stuurgroep Zuidwest vertegenwoordigd. “Maar die komt slechts twee keer per jaar bij elkaar. Verder is het in de gesprekken tussen het Bouwfonds en Noordanus geen onderwerp van gesprek meer geweest. Hij is duidelijk een andere mening toegedaan”, aldus Ruigrok.

Reageer op dit artikel