nieuws

Postdoctorale cursus stucwerk-restauratie

bouwbreed Premium

Van 19 tot en met 21 oktober 1994 wordt een nieuwe postdoctorale cursus gehouden over de restauratie van stucwerk. De cursus is georganiseerd door het Bedrijfschap Stukadoors-, Terrazzo- en Steengaasstellersbedrijf: Afbouwbedrijf (STS) uit Woerden in samenwerking met de Technische Universiteit Delft.

Het accent in de cursus ligt op de restauratie van buitenbepleistering. De verschillende stijlen, materialen en restauratiemogelijkheden komen aan de orde. Naast de historische, architectonische en vaktechnische theorie, bevat het programma ook een bespreking van toonaangevende restauraties uit de praktijk alsmede praktijkdemonstraties en excursies. De locatie van de cursus is iedere dag een andere, respectievelijk Den Haag, Veenendaal en Den Bosch.

Reageer op dit artikel