nieuws

Polynorm trekt de winst aanzienlijk op

bouwbreed Premium

Polynorm (toelevering aan onder andere de bouw- en installatieprodukten) heeft zijn nettowinst in de eerste helft van dit jaar met 70 procent zien stijgen tot – 10,5 miljoen. De omzet trok met 8,5 procent aan tot – 260,3 miljoen.

Aan de omzetstijging werd door alle divisies behalve automotive bijgedragen.

De divisie bouwprodukten zag haar omzet zowel in het binnenland als in de export verder groeien.

Ook de halfjaarwinst nam toe. Bij de Flamco groep (installatieprodukten) nam de omzet eveneens toe, maar bleef het resultaat stabiel.

De automotive-divisie slaagde er wel in door kostenbesparende maatregelen haar resultaat te verbeteren. Polynorm verwacht dat het volledige positieve effect van de aantrekkende automarkt de onderneming pas na 1994 ten goede zal komen.

Hoewel het herstel bij automotive mogelijk te laat zal inzetten om nog wezenlijk aan het resultaat in het tweede halfjaar bij te dragen wordt op grond van de gang van zaken bij de overige activiteiten verwacht dat het resultaat in de tweede helft van het jaar wat hoger zal uitkomen dan over het eerste semester. Over geheel 1993 behaalde de onderneming een winst van – 14,3 miljoen.

Reageer op dit artikel