nieuws

Panheelgroep wil nog eens 25 mln ton grind winnen

bouwbreed

De Limburgse Grindproducenten, verenigd in de Panheelgroep, blijven zich actief bezig houden met het opstellen van ontgrondingsplannen. Bij het provinciaal bestuur van Limburg is een plan ingediend voor de winning van 25 miljoen ton grind in Midden-Limburg, in het gebied tussen Heel en Buggenum.

Recentelijk presenteerde de groep een plan tot het verbreden van de Maasbedding ten zuiden van Echt tot Borgharen. Dat levert 30 miljoen ton grind op. Het ontgrondingsplan Heel/Buggenum voorziet in het ontstaan van drie waterplassen langs het Lateraalkanaal.

De wand van de groeve willen de baggeraars, na het bereiken van een diepte van 15 meter, met klei afdichten. Zij willen op deze manier voorkomen dat het water uit de grindgaten wegstroomt via het Lateraalkanaal. De bedoeling is om het plan fasegewijs uit te voeren. Als de provincie toestemming verleent kan pas in 1997/1998 met de winning begonnen worden.

Reageer op dit artikel