nieuws

‘Overschot aan recreatiebungalows in Drenthe’

bouwbreed Premium

In de provincie Drenthe worden de komende jaren 4000 recreatiebungalows gebouwd, een groei van meer dan zeventig procent. Dat blijkt uit een inventarisatie van alle nieuwbouwplannen door de Milieu Federatie Drenthe. De onderzoekers vrezen dat zo’n uitbreiding de toch al kwetsbare natuurgebieden in Drenthe onherstelbaar aantast. Ook zal er een overcapaciteit aan vakantiewoningen ontstaan. Van 75 % van de geinventariseerde plannen voor nieuwe parken blijkt dat ze worden gerealiseerd direct binnen of grenzend aan de ecologische hoofdstructuur.

Dat zijn kwetsbare gebieden met een hoge natuur- en landschapswaarde. In een eerste reactie pleit de voorzitter van het district Drenthe van de Recreatie Ondernemers Nederland (Recron), J.A. Klop, voor een voorlopige stop op alle uitbreidings- en nieuwbouwplannen voor recreatiebungalows in Drenthe. Volgens Klop zou realisering van de nu bestaande plannen een ramp betekenen voor de aantrekkingskracht van Drenthe. Er moet daarom zo snel mogelijk een brede discussie komen over hoe de provincie haar aantrekkelijkheid als natuur- en recreatiegebied kan behouden en waar mogelijk versterken.

Reageer op dit artikel