nieuws

Ongetrouwde vaders en moeders krijgen geen sociale woning

bouwbreed

Singapore heeft besloten ook ongetrouwde vaders uit te sluiten van de sociale woningbouw, waarvan 85 procent van de bevolking profiteert. Minister Lim Kiang van nationale ontwikkeling maakte de nieuwste stap om de familiewaarden te bevorderen dinsdag bekend.

Ruim een week geleden kondigde de Singaporese regering al aan dat ongetrouwde moeders niet langer in aanmerking komen voor gesubsidieerde flats. Ongetrouwde ouders zullen voortaan woningen moeten kopen op de veel duurdere vrije markt.

Eerder had premier Goh Chok Tong het besluit om ongetrouwde moeders uit te sluiten van goedkope woningen verdedigd als het bewijs dat Singapore vrouwen niet aanmoedigt om kinderen te krijgen zonder een huwelijk. In reactie op kritiek dat het besluit vrouwen discrimineert, besloot minister Lim ook ongetrouwde vaders in de ban te doen. “We zullen blij zijn als ongetrouwde moeders ons de namen geven van de vaders, zodat we ook die vader ke uitsluiten van gesubsidieerde flats”, aldus de minister.

Reageer op dit artikel