nieuws

Nieuwe onderhandelingen over verkoop GAVI-terrein

bouwbreed

De Haagse kort geding-rechter, mr. A. van Delden, wil dat het Samenwerkingsverband Afvalverwijdering Zuid-Holland West (SAVA) weer met het Hoogheemraadschap van Delfland gaat onderhandelen over de verkoop van het GAVI-terrein.

Dit is het terrein waar oorspronkelijk een gemeenschappelijke afvalwaterzuiveringsinstallatie op zou worden gebouwd.

Met dit standpunt komt de rechter tegemoet aan de wens van Delfland, dat in een kort geding eiste dat SAVA de onderhandelingen weer hervat. Delfland wil op het GAVI-terrein aan het Prins Clausplein een installatie voor de zuivering van rioolwater bouwen. SAVA brak de onderhandelingen af omdat het bod van Delfland veel te laag zou zijn. Delfland biedt – 8,5 miljoen. Dat is iets meer dan de helft van de vraagprijs van – 16 miljoen die SAVA in gedachten heeft. Rechter Van Delden noemde het afbreken van de onderhandelingen door SAVA ‘niet handig’, maar wilde geen oordeel over de prijs uitspreken.

Beide partijen laten de onderhandelingen over de prijs voeren door makelaars. Delfland zegt dat de door SAVA ingeschakelde Zadelhoff-makelaars het bod van – 8,5 miljoen gulden hebben geaccepteerd. Zadelhoff ontkent echter het terrein op deze waarde getaxeerd te hebben.

Het kort geding wordt aangehouden tot 10 september. Als de onderhandelingen dan niet hervat zijn, doet rechter Van Delden alsnog uitspraak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels