nieuws

Matige start kwartaal treft nettowinst Otra

bouwbreed Premium

Otra heeft in de eerste zes maanden een lagere nettowinst geboekt door een slecht eerste kwartaal. De nettowinst kwam in het eerste halfjaar uit op – 32,5 miljoen tegenover – 36,1 miljoen in dezelfde periode van 1993, ofwel een min van 10 procent, zo heeft de technische groothandel vrijdag bekendgemaakt.

In het tweede kwartaal noteerde Otra wel een opgaande lijn. Uitzondering was Duitsland, een belangrijk afzetgebied voor het bedrijf. De resultaten in de tweede helft van 1994 worden beter, zo schrijft Otra. Voor geheel 1994 wordt een iets lagere nettowinst verwacht. De belangrijke Duitse markt laat enig herstel zien.

In 1993 was Otra, eigenaar van onder andere de Technische Unie en Snikkers, goed voor een winst van – 75,6 miljoen. De omzet ging in de eerste zes maanden omhoog tot ruim – 1,62 miljard, een stijging van 12 procent. Deze groei kwam geheel tot stand door acquisities. De autonome omzet daarentegen ging achteruit met 0,9 procent. De autonome omzet in Duitsland zakte met 4,4 procent door prijsdalingen.

Reageer op dit artikel