nieuws

Loodvrije lak voor Volkswagens

bouwbreed Premium

In de toekomst worden alle Volkswagens ondergedompeld in een elektroforesebad met loodvrije lak. De omschakeling op loodvrij materiaal bij dit proces is inmiddels bij alle Volkswagenfabrieken begonnen en zal eind dit jaar worden afgerond.

Met gebruik van loodvrij materiaal bij dit procede van onderdompeling van carrosserieen in een elektroforesebad heeft Volkswagen wereldwijd een voortrekkersrol ingenomen. Aan deze omschakeling ging jarenlang onderzoek en ontwikkeling door Volkswagen en zijn partners vooraf. Dit leidt ertoe dat het milieu minder door lood wordt belast, zonder dat er sprake is van een verandering in kwaliteit, uiterlijk en prijs van de automobiel.

Onderdompelen in een elektroforesebad is de eerste stap in het lakproces van auto’s. Hier krijgt de kale carrosserie een eerste laklaag, die de auto beschermt tegen corrosie. Deze laklaag is echter in een later stadium niet meer zichtbaar.

In het Duitse Wolfsburg worden reeds Volkswagens voorzien van een milieubeschermende, loodvrije laklaag.

Reageer op dit artikel