nieuws

Levensgevaarlijke schuurmachines

bouwbreed Premium

Aan de hand van een test die is uitgevoerd door de Duitse Stiftung Warentest waarschuwt de Vereniging Voor Beter Electrisch Gereedschap de gebruikers van, in dit geval, schuurmachines welke in het Verre Oosten geproduceerd worden. Dit testbureau, dat volgens velen de zwaarste en meest objectieve testen uitvoert, heeft deze machines getest naar betrouwbaarheid en kwaliteit.

Uit deze test kwam onmiskenbaar naar voren dat ‘goedkoop’ van schuurmachines in de meeste gevallen ook ‘duurkoop’ betekent en dat geldt zeker voor de machines die vanuit het Verre Oosten hier gedumpt worden. Nog belangrijker is echter dat de apparaten uit het Verre Oosten een onacceptabel hoog risicogehalte kennen. De elektrische bescherming wordt in de test miserabel genoemd en voldoet op geen enkele wijze aan de vastgestelde beschermingseisen.. Dit terwijl op de apparaten wel aangegeven is dat aan genoemde eisen wordt voldaan.

Geconstateerd werd o.a. dat een schroef die aan de buitenzijde van het apparaat aangeraakt kan worden, zelfs onder stroom kan staan. M.a.w. de eindgebruiker wordt onjuist voorgelicht en loopt daarmee ernstig gevaar.

De Vereniging Voor Beter Electrisch Gereedschap is opgericht op initiatief van de belangrijkste producenten en importeurs van elektrisch gereedschap in Nederland. De doelstelling van deze vereniging is het ontwikkelen van de markt van elektrisch gereedschap zich daarbij baserend op kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. In dit verband pleit deze vereniging onder meer voor de aanschaf van zogenaamde ‘A-merken.

Reageer op dit artikel