nieuws

Kerkrade verleent bouwvergunning in Duitsland

bouwbreed

Aannemersbedrijf Diels uit Kerkrade gaat in het nabij gelegen Duitse Herzogenrath 85 koopwoningen bouwen. De woningen worden gebouwd volgens de Nederlandse normen. De bouwaanvraag is ingediend, gecheckt en inmiddels verleend door de gemeente Kerkrade en door loco-burgemeester Zeeuwen overhandigd aan burgemeester Petra van Herzogenrath.

Het plan om Nederlandse woningen over de landsgrens te bouwen, komt van het Nederlandse aannemersbedrijf.

Het Duitse huis is twee keer zo zwaar als het Nederlandse en dus veel duurder. De aannemer die voor het bouwen van de woningen in Duitsland de Firma Eurode Bouwmanagement oprichtte verwacht in oktober met de bouw te ke beginnen.

De regering van Noord-Rijn Westfalen moet nog toestemming geven. De initiatiefnemers en de beide gemeentebesturen verwachten dat dit een formaliteit is. Zij gaan ervan uit dat, volgens het ‘Verdrag van Maastricht’, de norm van het ene Europese land ook goedgekeurd wordt door het andere land.

Reageer op dit artikel