nieuws

Kerkrade verbetert verkeersstroom

bouwbreed

In de gemeente Kerkrade wordt op 26 augustus het startsein gegeven voor de bouw van het viaduct ‘De Locht’. Met de realisatie van dit viaduct bij Kerkrade door Van Lee BV uit Veghel is een bedrag van circa – 3,2 miljoen gemoeid. Naar verwachting zal de bouw februari 1995 voltooid zijn.

Dit najaar zal tevens worden begonnen met de bouw van een 60 meter lange tunnel, waar ‘het miljoenenlijntje’ door zal rijden. De kosten hiervan belopen – 2 miljoen.

Het doortrekken van de zogenaamde Structuurweg Gracht vergt ruim – 11 miljoen en zal in de tweede helft van 1995 worden opengesteld voor verkeer. Vanaf de Keulse baan tot aan de weg De Locht is er dan een compleet nieuwe weg van ruim 1,6 km inclusief tunnel en viaduct. Het Rijk betaalt – 12 miljoen aan het in totaal – 17 miljoen kostende project Structuurweg.

Reageer op dit artikel