nieuws

Kasteel Buckhorst mogelijk herbouwd

bouwbreed

Een speciale werkgroep in de regio IJsselmuiden wil het in 1840 gesloopte kasteel Buckhorst bij Zalk weer in oorspronkelijke staat herbouwen. Met het plan is een bedrag van circa fl. 20 miljoen gemoeid.

De werkgroep is momenteel op zoek naar gegadigden voor de toekomstige exploitatie van het kasteel. Van deze kandidaten wordt verwacht dat ze de herbouw ook mede financieren.

Buckhorst was het oudste kasteel van de provincie Overijssel, totdat het in 1840 werd gesloopt. Op de oude locatie staat nu een boerderij. Alleen het oude koetshuis op het erf herinnert nog aan kasteel Buckhorst. Grondeigenaar is een adellijke familie uit Bussum, die het plan van de werkgroep van harte ondersteunt. De boerderij zal in de toekomst dus moeten verdwijnen.

De werkgroep hoopt dat kasteel Buckhorst in 2004 geopend kan worden als hotel, conferentieoord of restaurant. De locatie van het oude kasteel bevindt zich in een rustige omgeving vlakbij de IJssel, op vijf kilometer van Zwolle.

Op de bijbehorende 17,5 hectare grond zullen dan – net als destijds – tuinen en een bos worden aangelegd. Van den Berg Architekten IJsselmuiden BV zal het ontwerp van het kasteel ter hand nemen.

Reageer op dit artikel