nieuws

ISP-subsidie voor Harlingen en Hardenberg

bouwbreed

De commissie Economische Zaken, Toerisme en Recreatie van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland heeft in totaal bijna – 6 miljoen ISP-subsidie toegekend aan twee omvangrijke bouwpoen. De gemeente Harlingen krijgt – 5,4 miljoen voor de bouw van een nieuw havenbekken met kademuren en steigers. De provincie Friesland, Den Haag en de gemeente Harlingen financieren dit po waarmee een totaalbedrag van – 28,6 miljoen is gemoeid. De oplevering staat omstreeks 1997 gepland. Daarna wordt in totaal vijftig hectare industrieterrein aangelegd nabij de haven (fase II). Hiermee wordt in 2001 begonnen.

De gemeente Hardenberg krijgt ruim – 500000 ISP-subsidie voor de aanleg van een havenkom, plein en wandelpromenade langs de Vecht. Het project sluit aan op de reeds aanwezige voorzieningen in het centrum van Hardenberg. De totale pokosten bedragen – 2,2 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels