nieuws

Instituten bezorgd over bezuinigingen paars op technologie

bouwbreed

TNO en andere technologische instituten uiten in een brief aan premier Kok hun zorg over de bezuinigingen op technologie die in het regeerakkoord zijn aangekondigd. Dat leidt volgens hen onmiddellijk tot aantasting van onze internationale kennispositie op gebieden als energie en milieu.

Ze missen in het regeerakkoord een aanzet om de krachten van het bedrijfsleven, overheid en de kennisinstituten te bundelen om zo te komen tot een actieprogramma om Nederland aantrekkelijk te maken en te houden als vestigingsplaats voor technologisch hoogwaardige bedrijven.

De brief is ondertekend door TNO, MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland), ECN (EnergieOnderzoek Centrum Nederland), WL (Waterloopkundig Laboratorium), Grondmechanica Delft en NLR (Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium).

Reageer op dit artikel