nieuws

Ingenieursbureaus buigen zich over Herenwalsterbrug

bouwbreed Premium

Vier ingenieursbureaus (Ingenieursbureau Oranjewoud BV te Heerenveen, DHV Raadgevend Ingenieursbureau uit Amersfoort, Witteveen en Bos in Almere en Mabeg Architectuur BV te Utrecht) zullen om een offerte voor de vervanging van de Herenwalsterbrug in Heerenveen worden gevraagd.

Het gehele werk wordt aan een van deze ingenieursbureaus uitbesteed.

De kosten van het po dat voor 1 juni 1995 moet zijn gerealiseerd belopen – 1,5 miljoen. In de plannen is ook de bouw van een compleet nieuw brugwachtershuis opgenomen en een afstandsbediening voor alle drie bruggen in het centrum van Heerenveen.

Als gevolg van het vele zware verkeer is de in 1934 gebouwde brug behoorlijk afgetakeld. Om algehele vervanging uit te stellen heeft Nederhoed Staalbouw BV te Heerenveen de Herenwalsterbrug in 1992 nog opgeknapt. Een van de belangrijkste verbeteringen was de versteviging van de deels doorgeroeste hoofdleggers van de brug.

Ook werden de dekplanken vervangen en de brugvergrendeling verbeterd.

Reageer op dit artikel