nieuws

Hoorn krijgt eerste Runshoppingcentre

bouwbreed

Efficient en doelgericht winkelen is straks mogelijk in een ‘Runshoppingcentre’ (een themacentrum Wonen en Vrije tijd) waarvan de eerste in Hoorn zal verrijzen.

Op 25 augustus wordt op het voormalige industrieterrein aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg de eerste paal geslagen voor dit complex dat zeven gebouwen (in totaal circa 35000 m2) omvat en gerangschikt is rond een brede boulevard. Vier gebouwen zijn bestemd voor meubel- en woninginrichtingzaken, twee voor bouwmarkten en een (het zogenaamde kopgebouw) is bestemd voor kantoren, showrooms en horeca. De realisatie kwam tot stand door een ontwikkelingscombinatie bestaande uit Arov Projektontwikkeling BV, Kondor Wessels Groep en Skilla BV. Voor het ontwerp tekende ir. M. Nio, architect van BDG Architecten en Ingenieurs te Zwolle. Tevens zal een begin worden gemaakt met de aanleg van de ontsluitingsweg.

Reageer op dit artikel