nieuws

Heerenveen ziet af van woningen op bedrijventerrein

bouwbreed

Het bedrijventerrein Nijehaske in Heerenveen wordt niet bestemd voor woningbouw. De gemeente heeft berekend dat een wijziging van het bestaande bestemmingsplan zeer onvoordelig is. Vanwege de grote belangstelling voor woningen in Heerenveen leek dat een goed alternatief. Uit de berekeningen blijkt nu dat de bouw van 48 woningen een tekort van – 341.000 oplevert, terwijl de verkoop van het terrein aan bedrijven een voordeel van bijna – 472.000 oplevert.

Op het nabij het NS-station gelegen bedrijventerrein Nijehaske is plaats voor acht sociale huurwoningen, acht sociale koopwoningen en 24 woningen in de vrije sector. Woningbouw zou betekenen dat het woningbouwprogramma van Heerenveen tijdig kan worden afgerond.

Reageer op dit artikel