nieuws

Harlingen richt zich op recreatie

bouwbreed

Vandaag opent burgemeester Jansema van Harlingen de nieuwe Waddenhal. De sporthal vervangt de oude Waddenhal die al geruime tijd niet meer aan de eisen van de gebruikers voldeed. Het complex maakt deel uit van het cluster Recreatie van het Ontwikkelingsplan Harlingen Waddenstad dat gedeeltelijk in uitvoering is.

Zo worden nabij de Westerzeedijk de mogelijkheden voor recreatie en toerisme uitgebreid. Gestreefd wordt naar de bouw van een bungalowpark. In aansluiting daarop moet een (overdekt) sportcomplex ontstaan waarna aansluiting kan worden gevonden op de Nieuwe Willemshaven.

Met de realisatie van de sporthal, waarbij Poontwikkeling Drachten en bouwbedrijf Dijkstra uit Damwoude waren betrokken, is een bedrag van – 5,3 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel