nieuws

‘Hagenaars slecht voorbereid op verdubbeling van afvalstoffenheffing’

bouwbreed Premium

De gemeente Den Haag heeft haar inwoners vorig jaar slecht voorbereid op de verdubbeling van de afvalstoffenheffing per 1 januari 1994. De burgers waren pas echt op de hoogte toen ze de eerste rekeningen in de bus kregen. Dat concludeert de gemeentelijke ombudsman van Den Haag, mevrouw Th. Blom, in haar jaarverslag over 1993.

Ze noemt het dan ook begrijpelijk dat op de tariefsverhoging een grote klachtenstroom volgde. “Bij een besluit met dermate zware financiele gevolgen kan niet worden volstaan met een kort en zakelijk bericht in ‘De Stadskrant’, aldus de ombudsman. Volgens haar moet het stadsbestuur de burgers in zo’n geval uitgebreid en helder voorlichten over de oorzaken van de verhoging. Daarbij is het wenselijk dat de gemeente laat zien dat ze met de burgers meevoelt, zo vindt Blom.

Reageer op dit artikel