nieuws

Grou kan ander aanzien krijgen

bouwbreed

Ondernemer Otto Bartels uit Grou wil voor een bedrag van circa f. 8 miljoen de bij het Pikmeer gelegen Blikpile herinrichten. Op deze lap grond staan nu nog vijftig grotendeels verwaarloosde schiphuizen. Bartels wil deze bouwwerken slopen en er vervolgens een jachthaven met 400 ligplaatsen, 25 appartementen, een horeca-gelegenheid, kantoorruimte en een trailerhelling laten bouwen.

De plannen van Bartels komen in grote lijnen overeen met het onlangs opgestelde Toeristisch Recreatief Produktontwikkelingsplan (TRP) van de gemeente Boarnsterhim. Daarin worden adviezen gegeven hoe het rommelig aandoende waterfront van Grou verbeterd kan worden. Bartels verklaart echter dat zijn plannen er al eerder waren. Naar eigen zeggen is hij al ruim acht jaar bezig met een concept. De Blikpile is volgens Bartels op dit moment totaal oninteressant voor watersporters en andere waterrecreanten.

Zelfs de wandelaars uit Grou zelf lijken het gebied te mijden. Doordat de meeste schiphuizen totaal verwaarloosd zijn, biedt de Blikpile voor passanten een rommelige en afgelegen aanblik. Ook wil hij dat er een nieuwe brug wordt gerealiseerd over de Groundaem, die de Blikpile beter toegankelijk moet maken voor wandelaars.

De plannen van Bartels worden dit najaar behandeld in de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel