nieuws

Grondboringen WOV vertraagd

bouwbreed

De grondboringen in de Westerschelde, die Rijkswaterstaat uitvoert ten behoeve van de aan te leggen Westerschelde Oeververbinding (WOV), zijn vertraagd als gevolg van het feit dat een van de boorplatforms twee poten heeft verloren.

Een van de 40 meter lange poten brak af als gevolg van het scheuren van een verbindingsflens. De ander begaf het daarna ook en zonk naar de bodem van de Westerschelde. Het platform is naar de binnenhaven van Terneuzen verscheept. Rijkswaterstaat is op het ogenblik bezig om met behulp van sonar de gezonken poot op te sporen, waarna hij kan worden geborgen. Hoeveel vertraging het ongeval, waarbij zich geen persoonlijke ongelukken voordeden, veroorzaakt is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels