nieuws

Gesloten loodaccumulator voor cyclische toepassingen

bouwbreed

De fabrikant Kobe uit Japan introduceert via zijn importeur Power Storage Europe BV. een nieuwe serie onderhoudsvrije, geheel gesloten loodaccumulatoren welke speciaal geschikt zijn voor cyclische toepassingen.

De toegepaste technologie bij deze Kobe HC-serie biedt, volgens de technische specificaties, enige opmerkelijke eigenschappen.

Naast de hermetisch gesloten uitvoering, waardoor de accu’s in alle standen ke worden ingezet, is met name het hoge aantal cycli wat met deze serie bereikt kan worden interessant. Meer dan 500 cycli, bij 100 procent ontladingen, betekent bijna een verdubbeling in vergelijking met conventionele gesloten batterij-typen. Door de grote energie-dichtheid, ongeveer twintig procent hoger ten opzichte van semi traktiebatterijen, kan bij nieuwe ontwerpen compacter worden gebouwd.

De geringe zelf-ontlading, minder dan 0,1% per dag, is voor veel applicaties ook van belang. Van deze nieuwe Kobe HC-serie zijn thans vier typen beschikbaar tot vermogens van 65 Ah/20H. Power Storage Europe verwacht dat dit aantal nog dit jaar zal worden uitgebreid naar typen met grotere capaciteit.

De onderhoudsvrije, geheel gesloten loodaccumulator, speciaal voor cyclische toepassingen uit de Kobe HC-serie.

Reageer op dit artikel