nieuws

Geimpregneerde stenen makkelijk schoon te maken

bouwbreed

Door betonstraatstenen te impregneren wordt het makkelijk ze schoon te maken, met water en schoonmaakmiddel. Dat stelt Resiblock Ltd te Rayleigh, Essex in Engeland. Het bedrijf levert een impregneermiddel op basis van polyurethaanharsen. Het wordt onder de naam Resiblock op de markt gebracht.

Resiblock is aan te brengen met een roller, kwast of spuit. Het sluit de porien in betonstraatstenen af. Het resultaat is dat de stenen hun kleur niet verliezen en geen vuil meer opnemen. Ook de kans op plantengroei tussen de stenen neemt aanzienlijk af.

Nat uiterlijk

De bestrating krijgt een enigszins ‘nat’ uiterlijk, maar ze worden niet glad. Wil men uitglijden helemaal voorkomen, dan kan er zand gestrooid worden over het oppervlak, tussen twee lagen Resiblock in. Een behandelde bestrating kan na drie tot zes uur belopen worden, maar het resultaat is pas volledig na vier tot zes dagen.

Het impregneermiddel is zowel geschikt voor nieuwe als voor oude bestrating. Oude moet echter eerst grondig gereinigd worden, bijvoorbeeld met water onder hoge druk of een stoomapparaat. Resiblock kan ook op andere oppervlakken toegepast worden, zoals op beton, baksteenmetselwerk, natuursteen enzovoort.

Voordat men een middel zoals Resiblock toepast, is het goed de gevolgen voor het milieu te overwegen. Over het algemeen is een bestrating zonder impregnering met polyurethaanharsen meer milieuvriendelijk dan met.

Onderaf

Bij bestrating moet men bovendien bedenken dat de verontreiniging ook van onderaf in de betonstenen kan trekken. De bestrating moet dus in een schoon zandbed liggen om elke vervuiling van het oppervlak tegen te gaan.

Bestrating van betonstenen voor en na behandeling met het impregneermiddel Resiblock.

Reageer op dit artikel