nieuws

Deutz vormt joint-venture met Chinese fabrikant

bouwbreed

Klockner Humbolt-Deutz AG (KHD) uit Keulen heeft een joint-venture gesloten met de Chinese fabrikant van vrachtwagens en motoren China First Automobile Group Corporation (Faw) uit Changun.

De overeenkomst hiertoe werd gesloten tijdens het bezoek van de Chinese premier Li Peng aan Duitsland.

In de joint-venture wordt door KHD voor 49% deelgenomen terwijl Faw 51% bezit. In eerste instantie zullen produktielijnen worden opgezet voor de fabricage van de laatste 1012 en 1013 series motoren. Als alles volgens plan verloopt zal in het jaar 2002 een motorenproduktie worden bereikt van 100000 motoren per jaar. De samenwerking zal zal zich ook uitstrekken over de ontwikkeling van nieuwe motoren.

Door het aangaan van deze joint-venture ziet KHD grote mogelijkheden om zijn marktpositie in China te versterken. De overwegingen van Faw zijn gebruik te maken van de technisch hoogwaardige produkten van KHD en daarmee in andere markten dan de traditionele transportwagen-markt te penetreren.

Dit niet alleen in China maar ook in andere markten in het Verre Oosten. Op dit moment is Faw de toonaangevende producent in China van personen- en vrachtwagens. Alleen al in de klasse van vijf tot acht ton worden jaarlijks 120000 commerciele voertuigen geproduceerd. Hiertoe beschikt Faw over 100000 medewerkers verdeeld over 37 fabrieken.

Reageer op dit artikel