nieuws

Corporatie wint geding van Centraal Fonds

bouwbreed Premium

Het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting moet de solidariteitsbijdrage van de woningbouwvereniging Waalwijk opnieuw berekenen. Dit is een gevolg van een maandag bekend geworden uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De woningbouwvereniging ging bij de Raad van State in beroep tegen de hoogte van de solidariteitsbijdrage aan het fonds. Met dit geld worden corporaties, die in de rode cijfers zijn gekomen, gesaneerd.

Volgens de woningbouwvereniging moet zij over de jaren 1990 en 1991 een bedrag van – 173000 te veel betalen. De bijdrage is zo hoog omdat het Centraal Fonds niet toestaat dat de kosten van groot onderhoud aan 2000 woningen in een keer van de bedrijfsreserve worden afgeboekt.

De afdeling bestuursrechtspraak heeft nu bepaald dat kosten van groot onderhoud in het verleden door corporaties regelmatig van de bedrijfsreserve zijn afgeboekt. Daarom had het Centraal Fonds niet zonder meer mogen weigeren om het groot onderhoud op de reserve in mindering te brengen.

Reageer op dit artikel