nieuws

Cineac onder handen genomen

bouwbreed

De Haagse Cineac wordt de komende tijd verbouwd tot het multiplex Tuschinski Den Haag dat zes bioscoopzalen zal herbergen. Naar een ontwerp van Architektenbureau G.J. van Delft BV uit Bloemendaal wordt de achterbouw gesloopt, evenals een deel van voorbouw. Hoofdaannemer van het po in de Haagse binnenstad is Bam Den Haag-vestiging Bam Bredero Bouw BV dat de werkzaamheden in opdracht van MGM Cinema’s uitvoert. Voor de constructies werd het Amsterdamse Raadgevend Ingenieursbureau T. Tukker ingeschakeld. Na het eerste sloopwerk is Visser en Smit Bouw BV uit Papendrecht momenteel bezig met bodeminjecties en verankeringen die naar schatting nog twee a drie weken in beslag zullen nemen.

Najaar 1995 gaat het op steenworp afstand van het Binnenhof gelegen complex open voor het publiek. De totale kosten belopen f. 13 miljoen.

Reageer op dit artikel