nieuws

Case laat onveranderd sterke groeicijfers zien

bouwbreed

Case – ’s werelds grootste producent van landbouwmachines en van klein en middelgroot bouwmaterieel – blijft het zeer goed doen na de herstructurering, die nu ruim twee en een half jaar geleden werd opgestart. Immers, het tweede kwartaal van dit jaar gaf een winsttoename te zien van meer dan 100% in vergelijking met de overeenkomstige periode van het vorige jaar. Toen bedroeg de winst $24 miljoen terwijl deze nu $57 miljoen bedraagt.

De omzet in het tweede kwartaal van dit jaar lag met $1,1 miljard rond vier procent hoger dan het vorige jaar. Het eerste halfjaar van 1994 groeide de omzet van Case met $ 89 miljoen ten opzichte van 1993 tot een totale omzet van $ 2,1 miljard.

Met deze cijfers is het nu reeds voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal dat de winsttoename bij de Case-organisatie min of meer explosief te noemen is.

In de VS steeg de afzet van bouwmaterieel in het tweede kwartaal van 1994 met 19% als gevolg van de toename van het bouwvolume zowel in de burger- als utiliteitsbouw. Sterker nog was de afzetgroei in Europa. Die bedroeg 21%.

Voor de tweede helft van dit jaar verwacht men bij Case een onveranderde toename van omzet en winst. De belangrijkste oorzaak hiervan zal de wereldwijde bouwmarkt zijn.

De produkten van Case blijven het internationaal gezien zeer goed doen.

Reageer op dit artikel