nieuws

Britse bouw: geen geld voor museum

bouwbreed Premium

De Britse bouw heeft als gevolg van de recessie geen geld over voor de stichting van een museum voor de bouw. Daardoor kan het Building Museum Po van B. Montgomery, voorzitter van Interbuild Exhibitions en P. Harrison, voormalig hoofd van het Royal Institute of British Architects, geen doorgang vinden.

Aanvankelijk bestond er belangstelling voor het po vanuit de hoek van de poontwikkelaars. Het plan was een nationaal museum op te richten voor de geschiedenis van de bouw. Daar zouden de historische ontwikkelingen van de techniek, van het ontwerpen en van de organisatie van de bouw getoond worden. Harrison houdt nu als alternatief cursussen over de geschiedenis van de Britse bouw.

Hij heeft een oproep gedaan aan het onderwijs om gebruik te maken van de cursussen. Naar zijn mening speelt het onderwijs in de verschillende disciplines zich teveel in hokjes af. Daardoor krijgen de studenten een beperkt blikveld.

Reageer op dit artikel