nieuws

Branddeur voldoet aan Bouwbesluit

bouwbreed

Hondema Branddeuren uit Krommenie heeft een nieuwe industriele branddeur die voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit met betrekking tot en brandwerendheid van zestig minuten.

De nieuwe HO-60 brandschuifdeur heeft een geisoleerde kern met aan beide zijden een vlakke strokenbeplating van sendzimir verzinkte staalplaat. De felsen liggen daarbij verdiept, zodat de stroken in een vlak tegen elkaar liggen. De deur is voorzien van een labyrint-afsluiting met opschuimende strippen.

De deuren, die op maat worden gemaakt, zijn zelfsluitend door middel van een dichttrek-gewicht. Ze ke ook worden voorzien van een smeltzekering of een kleefmagneet voor aansluiting op een alarm- of rookdetectie-installatie.

De horizontaal schuivende branddeuren zijn bedoeld voor toepassing in brandscheidingswanden van industriele bedrijven, ziekenhuizen, kantoren en dergelijke. De maximale afmeting van de deuropening bedraagt 25 vierkante meter.

De nieuwe branddeur is bij TNO op brandwerendheid getest.

Reageer op dit artikel