nieuws

Bouwdienst RWS: Ondergrondse Betuwelijn – 1,5 miljard duurder

bouwbreed

De Bouwdienst van Rijkswaterstaat heeft bevestigd dat ondergrondse aanleg, van de Betuwelijn, volgens de techniek van ingenieursbureau Lievense, zo’n – 1,5 miljard duurder is dan bovengrondse aanleg.

Lievense leverde eind vorig jaar bij Rijkswaterstaat het plan in voor een ondergrondse Betuwelijn in betonnen buizen die gedeeltelijk in het landschap worden ingegraven en daarna worden afgedekt met de vrijgekomen aarde.

Hierdoor blijft slechts een glooiend dijkje zichtbaar. Aanvankelijk werd het plan ontwikkeld voor een prijsvraag van dagblad De Gelderlander. De commissie van Engelshoven zag vanwege het late tijdstip geen mogelijkheid meer om het plan te beoordelen. Vandaar dat de Bouwdienst van Rijkswaterstaat dit heeft gedaan.

Het ingenieursbureau heeft laten weten te verwachten dat het plan, nu het kabinet een half jaar extra heeft uitgetrokken om alternatieven te bekijken, een grote kans maakt om uitgevoerd te worden.

Reageer op dit artikel