nieuws

Bloemenveiling investeert – 80 mln in gebouwen

bouwbreed

Bloemenveiling Holland (BVH) uit Nunspeet wil volgend jaar investeren in een nieuw handelsgebouw voor de exporteurs en de renovatie van de afmijnzalen voor snijbloemen. Volgens woordvoerster M. van der Heijden verkeren de bouwplannen nog in de planfase.

Het nieuwe handelsgebouw moet verrijzen op een terrein van 30000 m2. De kosten die met de nieuwbouw zijn gemoeid worden geraamd op – 50 miljoen, aldus Van der Heijden.

Wanneer de aandeelhouders december aanstaande, tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering, groen licht geven voor de plannen kan nog diezelfde maand met de bouw worden begonnen. Voor de drie afmijnzalen die de BVH rijk is, zijn renovatie plannen. Een van de drie zalen is al gerenoveerd. Bekeken wordt of de twee andere zalen ke worden samengevoegd tot een grote zaal, of dat de twee zalen beide gehandhaafd en gerenoveerd zullen worden. Met de renovatie die ook volgend jaar moet zijn voltooid, is een bedrag van circa – 30 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel