nieuws

Arbeidsbureaus helpen meer werklozen aan werk

bouwbreed

De arbeidsbureaus hebben in het eerste halfjaar van 1994 bijna 89000 vacatures vervuld. Dit is 10% meer dan in het eerste half jaar van 1993. Het leeuwedeel van de vacatures (77% kwam ten goede aan werklozen. Bovendien zijn bijna 15000 werklozen aan een bijzondere arbeidsplaats geholpen, bijvoorbeeld in een banenpool of via een jeugdwerkgarantie-plaats.

Dit blijkt uit de halfjaarcijfers van het Centraal Bureau voor de Arbeidsvoorziening. Van de 89000 vervulde vacatures kwamen 69000 bij werklozen terecht.

De niet door werklozen vervulde vacatures kwamen slechts in geringe mate ten goede van mensen die reeds een goede baan hadden. Volgens een woordvoerster van Arbeidsvoorziening zijn deze vacatures voornamelijk vervuld door wachtgelders in het onderwijs, part-time werklozen, ontslag-bedreigden en uitzendkrachten op een werkervarings- of opleidingstraject. Overigens hebben de arbeidsbureaus in het eerste half jaar van 1994 in totaal 142000 vacatures geregistreerd. Dit is 4000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels