nieuws

Aanleg rondweg Egmond begint binnenkort

bouwbreed

Over enkele weken wordt begonnen met de aanleg van de oostelijke randweg rond Egmond. Het po, dat een investering vergt van bijna – 10 miljoen, is bedoeld om een directe verbinding tussen Alkmaar en Egmond aan Zee tot stand te brengen. Het verkeer hoeft dan niet langer meer door de bebouwde kom van Egmond aan de Hoef.

Het werk wordt uitgevoerd door de wegenbouwbedrijven Koop Tjuchem en Ballast Nedam. Begonnen wordt met het gedeelte tussen de Herenweg (de verbinding tussen Castricum, Egmond-Binnen, Egmond aan de Hoef en Bergen) en de Egmonderstraatweg in Egmond aan Zee. Als dit planonderdeel is afgerond volgt het gedeelte Herenweg-Hoeverweg (de bestaande weg naar Alkmaar). Tot deze werkzaamheden behoort ook de bouw van een fietserstunnel.

Verwacht wordt dat de nieuwe randweg nog voor de zomer van 1995 in gebruik kan worden genomen. De provincie Noord-Holland neemt driekwart van de investering voor haar rekening, de gemeente betaalt de rest.

Reageer op dit artikel