nieuws

Zwitsers in verzet tegen bouwplannen Saoedische koning

bouwbreed Premium

Omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen het voornemen van de Saoedische koning Fahd om elf huizen te bouwen op het terrein van 33hectare dat hij aan het Meer van Geneve bezit. De vorst verbleef tot dusver zelden in zijn ‘Villa Dageraad’, die te klein is om zijn familie en gevolg te huisvesten.

De autoriteiten van het kanton gaven hem in juni toestemming om langs het meer ‘een Arabisch dorp’ te bouwen, zoals een Zwitserse krant het noemde.

Het gaat om huizen met een oppervlakte van 700vierkante meter en ondergrondse parkeergarages, die worden gebouwd tussen het groen rond de villa. Bij de verkoop van het terrein in de dure wijk Collonge-Bellerive vijf jaar geleden is uitdrukkelijk bepaald dat op het terrein niet mocht worden gebouwd. De Zwitserse vrouw van Griekse afkomst die het gebied toen kocht, had volgens de omwonenden daarom het landgoed voor een relatief laag bedrag verkregen. Zij verkocht het aan de Saoedische koning. Het testament van de vroegere bezitter bepaalde dat het gebied onaangeroerd moest blijven tot zestig jaar na zijn overlijden, dat wil zeggen tot 2037.

Reageer op dit artikel