nieuws

Zeewolde gaat extra zand aan wal zetten

bouwbreed

De gemeente Zeewolde heeft het winnen en afzetten van 300000m3 zand uit het Wolderwijd gegund aan aannemingsmaatschappij H.A.M. Van Oord Werkendam BV uit Werkendam. Vanwege de gunstige aanbestedingsvoorwaarden wil de gemeente Van Oord opdracht geven om 100000 kuub zand extra op de wal te zetten.

De zandwinning in het meer tussen Flevoland en Overijssel is nodig omdat het huidige zanddepot ten noorden van Zeewolde nog slechts 30000 m3 zand bevat. Medio 1994 is dat opgebruikt, terwijl er in de toekomst jaarlijks 100000 m3 zand nodig is voor de verdere ontwikkeling van Zeewolde.

Met name voor nieuwe bedrijfsterreinen en plannen op gebied van woningbouw is de komende jaren veel zand nodig. Daarom wil de gemeente nu 400000 m3 zand ineens op wal zetten. Het zand wordt onder gebracht in twee depots te weten aan de noordwestzijde van de Zeewolderdijk en het ontwikkelingsplan Trekkerveld.

Reageer op dit artikel