nieuws

Woonbond verheugd over verhoging van aantal sociale woningen

bouwbreed Premium

De Nederlandse Woonbond is verheugd over de f. 300 miljoen die informateur Kok extra wil uittrekken voor sociale woningbouw. “Eindelijk wordt de toenemende woningnood vertaald in maatregelen die echt werken”, zo laat de huurdersorganisatie weten in een reactie op het concept-regeerprogramma. “Eindelijk wordt erkend dat met een beleid enkel gericht op doorstroming de woningnood niet echt wordt bestreden.”

Overigens noemt de Woonbond de voorgestelde huursubsidiemaatregelen van Kok kortzichtig. “Hoe kan Kok enerzijds pleiten voor een beheerste loonontwikkeling en anderzijds de huurontwikkeling de vrije loop laten? Het gevolg is een opwaartse druk op de inflatie en een neerwaarts effect op de koopkracht. Daardoor nemen de betalingsproblemen van huurders toe, evenals het beroep op de individuele huursubsidie. Kok reageert daarop met bezuinigingsmaatregelen op de huursubsidie.”

Reageer op dit artikel