nieuws

Wethouder Zeist stapt op na conflict met raad

bouwbreed Premium

De VVD-wethouder J. van Halteren van de gemeente Zeist heeft na een conflict met de raad besloten zijn functie met onmiddellijke ingang neer te leggen. Het geschil gaat over de vestiging van een supermarkt op het boulevardterrein in Zeist.

De raad is van mening dat Van Halteren teveel concessies heeft gedaan aan de onderneming en diende een motie van afkeuring in. Van Halteren, die namens het college al sinds 1988 de onderhandelingen met het bedrijf voerde, heeft volgens de gemeenteraad vooral op financieel gebied te weinig binnengehaald voor de gemeente. De raad accepteerde het collegevoorstel uiteindelijk wel, maar liet dit gepaard gaan met een motie van afkeuring.

Van Halteren, die in oktober de politiek zou verlaten omdat hij een baan in het bedrijfsleven heeft geaccepteerd, besloot de motie niet naast zich neer te leggen. Hij stelde direct zijn functie ter beschikking, maar blijft tot oktober wel raadslid omdat hij in die functie het huwelijk van zijn dochter nog kan voltrekken.

Reageer op dit artikel