nieuws

Ventilatierooster voldoet aan Bouwbesluit

bouwbreed

Morgo is met een nieuw ventilatierooster op de markt gekomen, dat voldoet aan de verscherpte NEN1087 als gevolg van het Bouwbesluit. Het nieuwe rooster heeft een ventilatiecapaciteit of qv van 22dm3 per seconde en een geluidisolatiewaarde of Rqa van -2dB(A).

Morgo Verkoopmij BV te Zutphen kent twee basistypen, namelijk de Top Air Comfort en Top Air Decor. Ze zijn allebei 102mm hoog. Dat is de afmeting inclusief die van de glasgoot. Qua capaciteit en binnenwerk zijn ze ook gelijk. Het verschil zit hem in de afwerking. De Top Air Comfort is in gesloten toestand aan de gevelzijde geheel vlak van aanzien. De Top Air Deco heeft echter een vaste geprofileerde kap waaronder de ventilatieklep schuil gaat.

Zelfregelend

De roosters zijn gemaakt van aluminium en kunststof. Indien gewenst zijn de roosters in verschillende kleuren te lakken en te anodiseren. Ze zijn voorts traploos met behulp van een schuifknop te regelen.

De roosters zijn ook in zelfregelende uitvoering te leveren. Dat betreft dan de zogenaamde HDV (High Defined Ventilation)-uitvoering. Een klepje in het rooster houdt automatisch, afhankelijk van de winddruk, een bepaalde hoeveelheid ventilatielucht op gang . Het klepje gaat minder of verder open, afhankelijk van deze winddruk. Tevens is het mogelijk een extra geluiddempend element toe te voegen als men een hogere geluidsisolatie wenst. Dit is volgens het bedrijf ook mogelijk nadat het rooster eerder zonder deze extra voorziening is geplaatst.

Het ventilatierooster is in verschillende kleuren te leveren.

Reageer op dit artikel