nieuws

Van der Valk legt op Curacao strand aan

bouwbreed

Het concern Van der Valk laat op Curacao een kunstmatig strand aanleggen. Deze voorziening ligt nabij het plaatselijke Van der Valk-hotel aan de ingang van de St. Annabaai. De kosten belopen ruim f. 6,3 miljoen. Daarvan komt f. 5 miljoen uit het fonds dat Nederland voor de ontwikkeling van Curacao reserveert.

Het horecaconcern financiert de rest zelf. Het bedrijf bedong de aanleg van het strand toen het vijf jaar geleden het hotel kocht. De realisatie ervan liep vertraging op doordat het concern een beheerovereenkomst moest sluiten met het bestuurscollege van het eiland.

Nederland stelde de financieringsovereenkomst op. Pas onlangs is daarover een akkoord bereikt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels