nieuws

Tweede rijbaan A2 bij Liempde zaterdag gedeeltelijk geopend

bouwbreed

Zaterdag 9 juli gaat de nieuwe oostelijke rijbaan van de A2 ter hoogte van Liempde open voor het verkeer van Eindhoven in de richting Den Bosch. De nieuwe aansluiting Boxtel/Liempde in dit weggedeelte wordt op zaterdag 16 juli voor het verkeer opengesteld.

Het nieuwe stuk autosnelweg heeft een lengte van ongeveer vier kilometer en ligt tussen het kruispunt bij het wegrestaurant De Liempdse Barriere en het kruispunt Petershoek. In dit weggedeelte liggen zes tunnels en viaducten waarvan twee tunnels voor fietsers en voetgangers.

Ten oosten van Boxtel ligt het laatste gedeelte van de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch dat nog moet worden omgebouwd. Dit gedeelte heeft een lengte van zes kilometer en sluit aan op het al omgebouwde deel in Vught. Aan dit gedeelte wordt gewerkt. Eind 1995 zal het klaar zijn. De kosten van de ombouw van de rijksweg tussen Eindhoven en Den Bosch tot autosnelweg hebben dan een investering gevergd van ongeveer f. 460 miljoen.

Reageer op dit artikel