nieuws

Tulip investeert in nieuwe fabriek

bouwbreed

Nederlands grootste pc-fabrikant Tulip begint in oktober met de bouw van een fabriek in Rosmalen .Voor de bouw wordt f. 35 miljoen uitgetrokken. In maart 1996 zal het 20000 m2 grote complex moeten draaien, zo heeft Tulip bekendgemaakt.

Tulip wilde haar nieuwe fabriek oorspronkelijk vestigen in Den Dungen, vlakbij Den Bosch, maar protesten van de milieubeweging in 1992 verhinderden dat. Er werd een juridische procedure gestart. Na jaren vertraging besliste de Raad van State vorige week dat er in Den Dungen gebouwd mocht worden, maar Tulip had toen al de beslissing genomen om naar Rosmalen te gaan. De bouw kon niet langer worden uitgesteld, zo vond de pc-fabrikant.

Met de bouw kan niet eerder dan in oktober worden begonnen. De gemeente Rosmalen werkt op dit moment aan de wijziging van het bestemmingsplan Brabantpoort.

Reageer op dit artikel